Sammen med Actis har vi samlet de ti viktigste tingene du bør kunne om hasj og marihuana.
Ungdata 2019 viser at en av fire gutter på VG3 har røkt hasj eller marihuana siste året. En ufarliggjøring og normalisering av stoffet fører fort med seg at terskelen for å prøve blir lavere. I forbindelse med forslaget til ny rusreform har det pågått en debatt både i forkant og etterkant av innstillingen. I kjølvannet av dette oppgir mange som jobber med og for ungdom at ungdom i større grad opplever stoffet som ufarlig og at det snart skal bli lovlig.
Derfor legger vi nå ut dette heftet slik at du som forelder og voksen kan lese deg opp på det som er viktig å vite om hasj og marihuana. Bruk dette inn i samtaler du har med ungdommen. Foreldre (og andre viktige voksne) er de beste forebyggerne.
Hva mamma eller pappa sier betyr mye gjennom hele ungdomstiden. Det er helt nødvendig å få foreldrene med på laget for å skape en bedre og tryggere ungdomskultur.
"Jeg trengte å bli tatt for å skjønne alvoret. Ruskontrakten med politiet og hjelpen fra Møteplassen til å skaffe ny bolig og arbeidspraksis var til stor hjelp.Det hjalp meg å bryte ut av rusen og det dårlige miljøet", forteller en av de unge som bruker IOGTs Møteplassen.
Faktasamling. 11 punkter som beskriver hva som er farlig med cannabis, og hvorfor et forbud er viktig for å begrense cannabisskadene i samfunnet.
I 2018 ble det kartlagt en økning i cannabisbruk blant unge. Vi må fortsette å jobbe forebyggende med foreldre på laget for å få ned dette.
Det er foreldre som lærer ungdom, fra de er små, hvordan de skal håndtere ulike situasjoner, kanskje ikke alltid bevisst.
For mange unge er det ikke et valg mellom sprit eller hasj, de sier ja takk, begge deler. Men tydelige foreldre reduserer risikoen for dårlige rusvalg.
Vi får midler til mye av vårt forebyggende arbeid fra Helsedirektoratet. Dette er hva vi har skrevet i søknaden omkring det faglige grunnlaget for våre valg i forebyggingsarbeidet.