Enestående sommermuligheter

Er du ofte alene med barna dine? Dra på ferie eller dagsaktiviteter sammen med andre barn og voksne gjennom Enestående familier i sommer.

Sommerferien er her og IOGTs Enestående familier er i farta. I det kalenderen beveger seg fra juni til juli har IOGTs frivillige ledere allerede har gjennomført 22 ulike sommeraktiviteter siden skoleslutt. Hver eneste uke får vi tilbakemeldinger som denne som dumpet inn til oss for et par dager siden etter en aktivitet:

"

Det betyr absolutt alt for meg for å si det sånn. Da jeg fikk e-posten om aktiviteten, tenkte jeg at det var akkurat jeg trengte. Det var som at de hørte at jeg ikke hadde penger og trenger å dra på aktivitet med sønnen min. Det er jo sommerferie og barna tenker alltid på sommer aktiviteter, og når det ikke er skole heller. For meg, sommerferie er den skumleste perioden jeg kan tenke meg, fordi sønnen min er hjemme og penger strekker ikke til alt. Spesielt når man ikke har jobb og har lite penger hele tida. Sønnen min spurte meg; mamma hva skal vi gjøre i helgen, skal vi være hjemme også? Det er sommerferie! Jeg ble så bekymret fordi jeg absolutt hadde ingen penger. Det var bare 37 kr på kontoen min. Jeg svarte på; vi skal få se når helgen kommer. Jeg sto heilt håpløst om hva jeg skulle gjøre. Og plutselig fikk jeg e-posten om turen som var gratis. Oh, herlig! Jeg var som at jeg vant Lotto. Jeg søkte på aktiviteten med en gang, og vi fikk plass. Det var akkurat det vi trengte. Aktivitet som ikke koster penger og som jeg heller ikke hadde og samtidig som er veldig gøy. Jeg er så takknemlig at sånn tilbud finnes og at vi får plass når vi søker. Tusen takk for det.

"

Aktiviteter over hele landet

30 barn og voksne er på teltferie på Nordsjø ferieland i Telemark. 

Nærmere 30 barn og voksne er i øyeblikket på teltferie med oss på Nordsjø ferieland i Telemark. Gruppa vår på Hamar har nettopp kommet hjem fra sommertur til Gjøvik. Trondheimsgruppa har padlet i bymarka. Gruppa i Sør-Rogaland har vært på Ølberget camping, mens gruppa i Haugesund har spilt paintball og vært på dagstur i Kongeparken. Gjengen i Sandefjord har vært i Foldvik familiepark og på spennende vandretur til Trollfoss i Lardal, mens gjengen i Kongsberg har kjørt Gokart.

Bergensgruppen inviterer til Sommerleir på Åsane folkehøyskole 15 - 19 Juli 2019

Denne uka er det tid for campinghytteopphold på Gon Camping i Larvik og slusetur i Telemark. Rundt omkring i Norge er det strandturer, kinoturer, hytteturer og til og med overnattingstur på et fyr i sikte. Vi skal arrangere sommerleir på Åsane Folkehøyskole i Bergen og på Solhaug i Levanger. Ikke minst skal en gjeng ut på rafting i Sjoa. Hele sommeren går det slag i slag.

Hva er Enestående familier

Enestående familier er IOGTs aktivitetstilbud til voksne som ofte er alene med barna sine. I IOGT er vi overbevist om at det er god langsiktig forebygging å bidra til å skape gode sommeropplevelser for familier som kanskje ikke har det helt enkelt. Gjennom IOGT får familiene mulighet til å bygge nettverk og fylle skattkistene sine med positive opplevelser. Arbeidet drives av frivillige ledere over hele Norge. Vi gleder oss stort over fantastiske tilbakemeldinger fra hele landet, som denne som dumpet inn til oss etter en telttur nylig:

"

Denne gruppa og disse aktivitetene er fantastiske! Da jeg var arbeidsledig, kunne jeg likevel ta med guttene mine på gøyale og sosiale aktiviteter, uten at det hadde for stort innhopp i økonomien. Som forelder møter jeg andre i tilnærmet like situasjoner, og unger får muligheten til å bli kjent på en annen arena enn via en skjerm. Ungene mine spør noen ganger etter når neste aktivitet med Enestående er. Så vi gleder oss til hver gang. :) 

"

Mer informasjon om sommerens ulike planer finner du på nettsida www.enestaaendefamilier.no.

Vil du støtte dette tilbudet?

IOGTs Enestående familier er takknemlig for sommergaver som kan bidra til at vi får gjort enda mer for alle dem som ikke har full kalender og full lommebok i sommer. Sammen skaper vi trygge og minnerike sommeropplevelser for barn og voksne.
Du kan gi en gave til IOGTs arbeid via bank, vips eller SMS og merke betalingen  "Gave til Enestående familier"

Gi en sommergave til Enestående familier

18.00 7. juni - 15.00 9. juni 2024

Åsane folkehøgskole i Bergen

17.00-19.00 16. juni 2024

Røde Kors konferansesenter i Hausmannsgate 5 i Oslo

17.00-23.00 22. juni 2024

Nesodden, Kirkevik

Nyheter

- Snart vert det stabilt varmare i vêret får vi tru. Då er det å håpe at born og vaksne kan vere i sommarfint samvær både ute og inne. Dette skriv Per-Arne Lillebø, Hjørdis Almelid Vikenes i avisa Vestlandsnytt. Dei er engasjerte i kampanjen "Fyll ferien".

Landsmøtet bestemte i fjor at IOGT skulle gjennomføre en grundig gjennomgang av seg selv for å kunne stå frem som en sterkere organisasjon i 2027. Da er det 150 år siden IOGT ble stiftet i Norge.

Fremtidskonferansen 2024

I fjor ble det i mange byer rapportert om fyll i gatene på 17.mai. Og folk flest er enige om at alkoholkonsumet denne dagen er et problem. I en meningsmåling Kantar har gjort på vegne av IOGT svarer 55 prosent at de er enige i at det drikkes for mye alkohol i samvær med barn på 17.mai.