IOGTs Sammen-sentre er et lavterskeltilbud til mennesker i aktiv rus som trenger en hånd å holde i, omsorg, å treffe andre, mat, klær og et velværetilbud.
Hvert senter er unikt på sin måte, og aktivitetene varierer fra senter til senter, og mye er avhengig av brukerne og de frivilliges interesser og ideer. De frivilliges rolle er i hovedsak å være sosiale med brukerne og hjelpe til på kjøkkenet og med andre praktiske ting, men mange av våre frivillige har kompetanse, evner og interesser de bringer med seg inn og er med på å påvirke tilbudet. Kanskje er du utdannet frisør og vil gi brukerne tilbud om jevnlig hårklipp eller kanskje du er friviluftsinteressert og kan bidra til et mer spennende turtilbud.
Frivillige på Sammen-sentre kommer som oftest en fast dag i uken og vi er opptatt av at det skal være sosialt og hyggelig å komme hit også for våre frivillige.
Som frivillig på Sammen-senter bør du være åpen og imøtekommende i møte med andre mennesker. Du må ha mulighet til å stille på dagtid, og bør også ha mulighet til å forplikte deg for en litt lengre periode.
Her er en liten video fra Sammensenteret i Laksevåg:
Ta direkte kontakt med Sammen-senteret der du bor, eller registrer din interesse via skjemaet.
I forbindelse med verving og våre ulike kampanjer trenger vi folk som vil være med oss ut på stand og snakke med folk og skape større bevissthet rundt rusbruk og alkoholkultur.
Vi har flere åpne kafétilbud for alle som ønsker et alkoholfritt sted å henge og møte andre mennesker. Over hele landet har vi også lokale grupper som arrangerer temamøter og andre sosiale treff for mennesker som vil møtes uten alkohol. Vil du være med å hjelpe til på kafe eller skape aktivitet?
IOGT jobber lokalpolitisk for en mer solidarisk rusmiddelpolitikk. Som frivillig kan du være med å påvirke ruspolitikken i din kommune.
IOGTs nye frivilligkoordinator, Per Jørgen Gram-Hallbert håper enda flere vil være med å gjøre det lettere å ta rusfrie valg.
Sola Strandhotell
Oslo. Torggata 1. 4.erg. IOGT-huset.
Regjeringen kutter i helsebistanden i forslaget til statsbudsjett for 2025. - Nå er ikke tidspunktet for å kutte i innsatsen for å nå god helse for alle, et av de viktigste av FNs bærekraftsmål, sier Ståle Stavrum, utenlandssjef i FORUT.
Forebygging må være mål nummer en. Forbruket må ned. Det er den klare oppfordringen til de som nå jobber med partiprogrammene for neste stortingsperiode fra IOGTerne som har skrevet dette innlegget, som stod på trykk i Telemarksavisa.
Avkriminalisering av narkotika betyr at loven kan brytes uten sanksjoner. Det skaper ingen verdighet. Et bredere behandlingstilbud er et godt sted å begynne.