Gjennom ANTA-programmet får mennesker som sliter med avhengighet verktøy og motivasjon for å leve et liv som ikke er styrt av misbruk. Mange har mistet viktige møteplasser nå, og vi trapper opp tilbudet med nettbaserte foredrag og samtalegrupper.
Mange av våre deltagere i ANTA-programmet har vært igjennom flere institusjonsopphold, både for rusmisbruk og psykiske helseutfordringer og fengselsopphold. Hver gang har de har kommet hjem igjen etter behandling eller løslatelse har de hatt et ønske om å få noe annet ut av livet enn hva rusen har å tilby. Men etter en kort eller lengre tid som avholdende har tilbakefall kommet. Ofte uforståelig både for den avhengige og alle rundt.
I ANTA-programmet har vi derfor ukentlig oppfølgingsgruppe, Support’n, etter endt ANTA-kurs, hvor målsetning er gi kunnskap og støtte for å lette gjenreisingsarbeidet etter sykdom og forebygge tilbakefall. I disse tider har vi Support-grupper og støttegrupper over nett 4 dager i uken, samt at vi har foredrag om tegn på tilbakefall. Vi kan også kontaktes fra.kl.08.00 – 04.00, alle dager på telefon / FaceTime.
Dette er brukerdrevne støttegrupper for de som har deltatt på ANTA-kurs eller pårørende/nærståendesamling.
Oslo: |
Mandag kl. 17.00- 190.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Sarpsborg: |
Mandag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Haugesund: |
Tirsdag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Haugesund: |
Tirsdag kl. 19.00 - 21.00 ( De allierte (pårørende/nærstående) |
Sandnes: |
Onsdag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Samtale-gruppe
(mulig inntak av ANTA-deltagere fra hele landet når det er plass)
Østfold: Onsdag kl. 17.00 – 19.00
Østfold: Fredag kl.17.00 – 19.00
Rita Nilsen holder foredrag om tilbakefall og andre aktuelle temaer på Zoom hver torsdag. Åpent for alle.
Meld deg på til rita.nilsen@iogt.no for å få tilsendt lenken.
Torsdager: 19.30- 20.10
Vi jobber med å få til nettbaserte ANTA-kurs mer informasjon kommer 14. april.
Selv om vi ikke kan ha aktiviteter som før kan vi fortsatt holde kontakt med folk som trenger oss. Miljøarbeider Mona Svartås i IOGT er en av mange som stiller opp.
Dei fleste har fått med seg at alkohol ikkje er eigna korkje medisinsk eller sosialt i kampen mot korona. Mykje har endra seg i synet på alkohol som medisin sidan spanskesjuka 1918-19.
IOGT mener myndighetene burde gi tydeligere anbefalinger om å unngå alkohol og at hensynet til barn og helse bør gå foran hensynet til alkoholnæringen. Her er 5 gode grunner til av vi bør være spesielt restriktive når det gjelder alkohol i disse dager.
Korona-pandemien har fått regjeringer, myndigheter og forskere verden over til å gå sammen for å redde menneskeliv. Hva har alkoholbruken betydd for smittespredning, belastningen på helsevesenet og befolkningens psykiske helse?
- Avhengighet og misbruk er et familieproblem. De har alle vært med på nedturen, de må jobbe sammen for å få opptur, sier Rita Nilsen. Hun innledet på pårørendekurset i Haugesund i helgen. Hele 55 personer deltok.
Alle større IOGT-arrangementer avlyses på grunn av Corona viruset. Sjekk med din lokale leder om du er usikker på om mindre arrangementer går som planlagt. Oppdatert informasjon fra de ulike tiltakene våre finner du her.
Oslo. Torggata 1, 4.etg. IOGT-huset.
Oslo, Nordre Skøyen hovedgård.
Håvardsrud seterliv
Sola Strandhotell
Oslo. Torggata 1. 4.erg. IOGT-huset.
Lederne i Enestående familier sørger for et stort utvalg av aktiviteter. Det var inspirasjon, læring, problemløsning, og masse godt humør når de i helgen møttes på sin nasjonale ledersamling.
Forventingene til regjeringens rusreform er store. Målet må være lavt forbruk og lav aksept. Her er seksten punkter som kan bidra til det.
31. august er den internasjonale overdosedagen – en dag for å minnes de som har mistet livet i overdose og sette fokus på forebygging av overdoser og rus-skader.