Kulturuke for IOGT-seniorer

0.00 3. juni - 0.00 7. juni 2018

Sted: Åsane Folkehøgskole

ÅSANE FOLKEHØGSKOLE har gleden av å invitere IOGT-SENIORER fra hele landet til opplevelsesrike dager i Bergen i tiden 3.-7. juni 2018.

At Bergen har mye å by på både når det gjelder kultur og natur fikk hele landet og faktisk hele verden et bevis på da Bergen i 2017 laget folkefest i anledning sykkel-VM. Flotte bilder ble kringkastet over hele verden. Nå har du muligheten til å oppleve dette på nært hold.

Invitasjon kulturuke 2018

PRIS kr 4.300,-
Prisen inkluderer opphold i enkeltrom og full pensjon på Åsane Folkehøgskole. Transport og billetter til alle omtalte programmer/turer. Rabatt på kr. 500,- til dem som også deltar på IOGTs inspirasjonskonferanse i helgen 1.-3. juni.

PÅMELDING innen 30. april til

Åsane Folkehøgskole, Hylkjeneset 108, 5109 Hylkje. post@asanefolk.no  tlf: 55 39 51 90

HER ER NOE AV DET DU KAN SE FRAM TIL SOM DELTAGER PÅ ÅRETS KULTURUKE FOR IOGT-SENIORER:

TUR TIL FLØYEN.

Fløibanen, en av Norges mest kjente attraksjoner, feirer 100 år i 2018. Reisen starter midt i sentrum, kun 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Den spennende turen til fjells er i seg selv en fantastisk opplevelse. På seks minutter ser du hele Bergen. Fra Fløyen, som ligger 320 moh, kan du nyte den vakre utsikten, studere alle detaljer i bybildet og samtidig se innseilingen og
fjordene som omkranser Bergen. På Fløyen spiser vi lunsj på Fløien Folkerestaurant.

VANDRING PÅ BRYGGEN.

Bryggen er en av Bergen og Norges hovedattraksjoner. Bryggen ble bygget etter den store brannen i 1702 og er inkludert på UNESCOs verdensarvliste. Bryggen har blitt herjet av mange branner, spesielt den store brannen i 1702. Det reduserte hele byen til aske. Området ble gjenoppbygget på grunnlagene som hadde vært der siden 12. århundrede. Bryggen er veldig mye en levende del av kulturarven som fortsatt er i aktiv bruk i dette historiske området av byen.

STIKK INNOM KONSERT UNDER FESTSPILLENE.

Studenter ved Griegakademiet inviterer til store musikkopplevelser på dagtid. Stikk innom-konsertene har lenge vært en kjær tradisjon og et populært innslag på festspillprogrammet. Som deltager på denne kulturuken får du sjansen til å lytte til unge, dyktige studenter enten i Grieghallens foaje eller i Johanneskirken.

BESØK PÅ TROLDHAUGEN.

Troldhaugen var hjemmet til Edvard og Nina Grieg. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet bodde der de siste 22 somrene av Edvards liv. Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen i Troldsalen.

BERGENSKVELD PÅ FOLKEHØGSKOLEN.

En egen kulturkveld på folkehøgskolen med Bergensviser, Bergenshistorier og Bergenske skillingsboller hører selvfølgelig også med i programmet.

VERTSKAP

På vegne av Åsane Folkehøgskole vil Roald Heggernes være vertskap for denne kulturuken. Han vil ta godt vare på dere deltagere og sørge for at programmet blir gjennomført som planlagt.

Foto: Bergen Reiselivslag Oddleiv Apneseth, Willy Haraldsen, Robin Strand, Matjaz Inthar - visitBergen.com, Terje Rakke / Nordic Life AS / www.fjordnorway.com

Møteplaner for de avdelingene som har slike program: