Godtemplardagen - Et historisk tilbakeblikk

16.00-20.00 3. oktober 2021

Sted: IOGTs storstue i IOGT-huset i Torggata 1 i Oslo.

Den gangen organisasjonen ble bygd opp for over 140 år siden kalte man avdelingene for losjer og det var vanlig med rituelle møter, med tydelige retningslinjer og regler for hvordan en skulle opptre. Søndag 3. oktober vil Losje Rechabs Minde vise hvordan slike møter ble holdt.

Meld deg på

Visste du at IOGT er en av Norges eldste organisasjoner og en del av en stor internasjonal bevegelse? 

IOGT ble stiftet i 1851 og spredte seg raskt over hele verden. I Norge var det Carl Reynolds, som innførte IOGT og stiftet den første losjen i Porsgrunn i 08.03 1877.

Den 3. oktober hvert år feiret IOGT-organisasjoner over hele verden Godtemplardagen. Den samme datoen som IOGT og våre søsterorganisasjoner nå feirer Verdens alkoholfrie dag. 

I år ønsker IOGT i Oslo og Akershus å markere dagen med et glimt inn i vår historie.

Den gangen organisasjonen ble bygd opp for over 140 år siden kalte man avdelingene for losjer og det var vanlig med rituelle møter, med tydelige retningslinjer og regler for hvordan en skulle opptre på losjemøtene. 

Søndag 3. oktober vil Losje Rechabs Minde vise hvordan slike møter ble holdt. Tidligere leder i IOGT og IOGT International, Helge Kolstad, forteller fra IOGTs historie. 

Møtet vil filmes og dokumenteres for historien, og vi håper mange medlemmer vil stille opp og delta i begivenheten. Vi begynner kl. 16. Det blir lett servering. Velkommen.

Møteplaner for de avdelingene som har slike program: