Underverden - Årets musikal på Åsane folkehøgskole

Årets musikal hadde tittelen «Underverden» og handler om hva som skjer når en gruppe mennesker, i frykt for atombomben under den kalde krigen, lar seg manipulere til å flykte under bakken der de bygget sitt eget samfunn under ledelse av en herskesyk diktator.

Her blir de boende i generasjoner, og i samfunnet oppstår ulike klasser av borgere med ulike oppgaver og rettigheter; overklassen, middelklassen og underfolket. I musikalen tar innbyggerne et oppgjør med regimet, diktaturet faller, og forestillingen avsluttes med enighet om gradvis å prøve og vende tilbake til samfunnet over bakken.

For 12. år på rad ble det i januar satt opp en egenprodusert musikal på Åsane folkehøgskole. 

Konseptet

Mor og datter i vakker duett

Diktatoren føres bort

Snart gryr frihetens morgen

For en periode på 14 dager legges alt vanlig skolearbeid til side, og vi fremstår som en skikkelig «FAME» skole.

Alle elevene deltar og melder seg til tjeneste i  grupper ut fra egne ønsker.

Her bobler det av talenter, virketrang og kreativitet. Alle er med, og alle bidrar til et best mulig felles resultat.

Noen er skuespillere, noen sangere og noen dansere.

Noen jobber med lys og lyd, noen bygger scene, noen spiller i orkesteret, noen snekrer kulisser og noen syr kostymer.

En gruppe elever fra Spilldesignlinjene har som oppgave å lage digitale kulisser, dvs bilder som vises på bakveggen ved hjelp av projektor. Andre jobber med markedsføring og dokumentasjon av prosjektet. I år ble det også produsert en «bakom film» som viser glimt fra hele produksjonen.

Samarbeider med Rockeakademiet

Manus til musikalen var skrevet på forhånd av en gruppe elever, og logistikk og fremdriftsplan godt gjennomarbeidet av lærere. Hovedansvarlig for årets produksjon var Cato Jensen som er teaterlærer på skolen. Med seg hadde han flere lærere som hadde ansvar for de forskjellige gruppene. Skolen har etablert et nært og godt samarbeid med «Haukås Rockeakademi» et lavterskeltilbud til ungdom i Åsane som ønsker å drive med musikk. Gjennom Rockeakademiet får vi tilgang på utstyr og kompetanse vi ikke har på huset.

Vi startet jobbingen fredag 9. januar. Premieren var fastsatt til onsdag 22. januar kl.13.00.

Ville planen holde?

Det gjorde den. Med intens øving, pugging, bygging etc til langt ut på kveldene kom vi i havn.

Onsdag 22. kl.13.00 satt 150 forventningsfulle elever fra Nordhordland folkehøgskole klar i gymsalen for å motta vårt budskap. Stor suksess, med stående applaus og stor jubel fra publikum.

Musikalen ble fremført fem ganger, det var to skoleforestillinger og to åpne forestillinger. Det hele toppet seg lørdag 25.01. da var det elevenes som var publikum, begeistrete, rørte, applauderende og fulle av lovord.

19.30-20.10 9. april 2020

Internett

16.00-18.00 15. april 2020

IOGT-huset i Sandnes i Storgata 64

16.00-18.00 15. april 2020
16.00-18.00 16. april 2020
16.30-18.30 16. april 2020

Nyheter

Gjennom ANTA-programmet får mennesker som sliter med avhengighet verktøy og motivasjon for å leve et liv som ikke er styrt av misbruk. Mange har mistet viktige møteplasser nå, og vi trapper opp tilbudet med nettbaserte foredrag og samtalegrupper. 

IOGT vil styrke det det som fungerer og øke ressursene til behandling og forebygging. Vi ønsker ikke en sanksjonsløs modell for avkriminalisering av bruk og besittelse av alle narkotiske stoffer for alle grupper, Les vårt høringssvar til den foreslåtte rusreformen.

Alkohol fungerer godt om du vil desinfisere hendene, men drikker du den svekker du immunforsvaret, øker sjansen for akutte pusteproblemer og hemmer tilfriskning om du er syk.