IOGT var med på å stifte Matsentralen Norge i 2013 for å bekjempe matsvinn og gi måltider til vanskeligstilte. Nå har arbeidet vunnet miljøpris.
Matsentralen gjør et viktig sosialt arbeid, og IOGT har vært sentral i oppbyggingen. IOGT har i mange år drevet matlager, og var med på å starte Matsentralen Norge i 2013, sammen med Blå Kors, Frelsesarmeen, Evangeliesenteret og Kirkens Bymisjon.
I dag er IOGT et av fem hovedmedlemmer i Matsentralen Oslo, og sitter i styret.
Nå har arbeidet blitt tildelt «Årets håndtrykk» av Storebrand, en bærekraftpris til aktører som jobber for å løse klodens klimautfordringer.
– Matsentralen gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse. Prispengene betyr at vi sparer 125 tonn mat fra å havne i søpla og i stedet ender som 250 000 måltider til mennesker i en vanskelig situasjon. Samtidig sparer vi miljøet hele 375 tonn CO2-utslipp, sier styreleder i Matsentralen Norge Cristiano Aubert.
I år blir det omfordelt mat tilsvarende fire millioner måltider, og neste år er det forventet nærmere seks millioner måltider.
Matsentralen finnes i Oslo, Tromsø, Bodø, Bergen og Trondheim, og det blir åpnet filialer på Sørlandet og i Vestfold og Rogaland.
Filialen på Sørlandet vil ligge i Grimstad, og er opprinnelig IOGTs matlager.
Bilde: Storebrand
Oslo. Torggata 1. 4.erg. IOGT-huset.
I en fersk episode av "Sterk og Klar"-podcasten blir det diskutert hvorfor folk velger å drikke alkohol, og hvordan vi best kan forebygge alkoholbruk, spesielt blant unge.
Vil du bidra til at flere barn får en trygg og alkoholfri jul? Å hjelpe til med gjennomføringen av Hvit jul-kampanjen er både er meningsfullt og trivelig, og vi trenger deg som frivillig!
Regjeringen kutter i helsebistanden i forslaget til statsbudsjett for 2025. - Nå er ikke tidspunktet for å kutte i innsatsen for å nå god helse for alle, et av de viktigste av FNs bærekraftsmål, sier Ståle Stavrum, utenlandssjef i FORUT.