Ørnulf Thorbjørnsen, leder i IOGT i Norge
Det pågår nå en debatt om liberalisering av cannabis og avkriminalisering av bruk og besittelse av narkotika. Det er to ulike saker, men som avslører det samme. Nemlig at fokuset på forebygging av rusproblemer ikke lenger er like viktig.
Dette bør bekymre alle som er opptatt av barn og unges velferd og foreldre i særdeleshet.
Selvfølgelig skal vi hjelpe mennesker med ruslidelser, men dette må vi gjøre på måter som legger minst like stor vekt på å forebygge rusbruk og rekruttering til avhengighet.
Forebygging av rusproblemer blant unge fordrer tiltak på mange områder knyttet til oppvekst, inkludering og mental helse. Vi vet at lovforbud og mulighet for reaksjoner fra samfunnet bidrar til at færre vil prøve rusmidler. Dette bør vi ikke eksperimentere med.
All forskning viser at økt tilgjengelighet gir økt forbruk og dermed økte rusproblemer.
Tenåringsforeldre må komme på banen og si hva de mener når narkotikasynser og liberale politikere vil sette de viktigste virkemidlene for beskyttelse av barn og unge på spill.
Innlegget er bl.a. publisert på Nordnorsk debatt 22.10.22
Da IOGT arrangerte politisk møte for Haugesund og Karmøy understreket debattlederen at han ikke ønsket et en vanlig politisk debatt, men en dialog om hvordan vi best kan legge forholdene til rette for ungene våre.
Sammen med Actis har vi samlet de ti viktigste tingene du bør kunne om hasj og marihuana.
Vi i IOGT Bodø mener at en avkriminalisering av cannabis vil sette særlig mange unges helse og velvære i fare. Et slikt eksperiment håper vi ingen politikere vil være med på å sette i gang, skriver Kurt Rikardsen.
Legalisering hjelper ikke mot det svarte marketdet. Mens forbud gir redusert bruk, og virker positivt på normene i samfunnet, skriver Torstein Torbjørnsen i et innlegg i Vårt Land.
Samarbeidet mellom interesseorganisasjoner for legalisering av rusmidler og enkelte norske politikere har vært oppsiktsvekkende, skriver Hanne Cecilie Widnes, generalsekretær i IOGT i Vårt land 24.februar.
Det er foreldre som lærer ungdom, fra de er små, hvordan de skal håndtere ulike situasjoner, kanskje ikke alltid bevisst.
Zoom - meld deg på for å få tilsendt lenken
Biblioteket i Bodø - Stormen
Pust i Tromsø
Hvordan skal IOGT se ut når vi går inn i feiringen av IOGTs 150-årsjubileum i 2027? Vi sparker i gang fornyelsesprosessen med en liten undersøkelse blant medlemmer og frivillige.
Unge som har det bra og har noe å drive med, ruser seg mindre. Derfor trenger vi lokalpolitikere som vil satse på fritidsaktiviteter til barn og ungdom. Frivillige bruker "Er du enig?"-kampanjen til å spørre kommunepolitikerne hva de vil gjøre.
IOGT Norge er en av 45 medlemsorganisasjoner i Eurocare. I juni var det årsmøte og konferanse i Europaparlamentet, og Karin Vilming representerte IOGT der.